Ja , jako bazy użyłam papryki. Możemy sobie jednak pozwolić na dowolne warzywo, pieczarki, ser, zioła itp.
Mój przepis:
- rozbita na cienkie kawałki pierś z kurczaka ( jak na zwykłe kotlety)
- ser feta
- czerwona papryka
- drobno pokrojony czosnek
- czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki
- bazylia, oregano
- czerwona, wedzona papryka do posypania
- pieprz lub chilii do wyboru
- oliwa z oliwek- ja użyłam czosnkowej
- odrobina sosu sojowego
Przygotowanie:
Rozbite mięso dokładnie nacieramy przyprawami i czosnkiem. Środek polewamy odrobiną sosu sojowego. Na tak przygotowanym płacie mięsa układamy kilka pasków papryki, cebulę, odrobinę sera i zwijamy jak roladę.
Czynność powtarzamy w zależności od tego ile mięsa mamy.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Posypujemy solą, suszoną papryką, ziołami. Skrapiamy oliwą z oliwek i zapiekamy przez ok 30 min w temp. 180 .C
Tak wyglądało przed pieczeniem:
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz