piątek, 8 lutego 2013
Muffiny jogurtowe.
Bardzo prosty sposób na szybki deser. Czyli jak stać się domową boginią w 20 min.
Składniki:
- 1 szkl. mąki
- 2 jajka
- 100 g jogurtu
- 3/4 szkl. cukru
- 50 g roztopionego masła
- 1/2 łyżyczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyż. sody
- odrobina esencji waniliowej
Przygotowanie:
W misce ucieramy masło z cukrem i jajkami. Dodajemy jogurt, a następnie suche składniki.
Wszystko dokładnie mieszamy. Przelewamy do foremek i pieczemy 20- 25 minut w temperaturze 180C.
Swoje muffiny udekorowałam serkiem waniliowym i posyłam płatkami migdałów.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz