środa, 13 lutego 2013

Zapiekane warzywa.

Nie znam lepszego sposobu na szybki obiad, niż ten.
Zapiekane warzywa- czyli kolorowa dawka zdrowia na talerzu.






Składniki

- 1 cukinia
- 1 czerwona cebula
- 1 główka czosnku
- 3 kolorowe papryki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 150 g pieczarek
- 100 g czarnych oliwek
- 2-3 łyż. oliwy z oliwek
- ulubione zioła (bazylia, oregano, tymianek, suszona , wędzona papryka)
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa kroje w średniej wielkości kostkę. Główkę czosnku dzielę na ząbki i mieszam z warzywami. ( nie musimy zdejmować skórek, po upieczeniu same odejdą). Całość łączę z oliwą i przyprawami, następnie przekładam do foremki. Zapiekam ok 25-30 min w 180C.

Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz