piątek, 12 października 2012

Pizza na razowym spodzie.

W moim przekonaniu wszystko smakuje dużo lepiej gdy możemy powiedzieć, ze jest zdrowe. Dobre dla nas i naszego ciała. Lubię zmieniać przepisy. Dawać im lepszą wartość. Odżywczą i wizualną :)

Przedstawiam pizze na cieście wieloziarnistym.





Składniki:
-300g mąki razowej
-100g otrębów zbożowych
-30g drożdzy
-1/2 szkl ciepłego mleka
-1/2 szkl wody
-sól
-suszona bazylia
-czonek granulowany
- kilka kropel oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Drożdże rozrabiamy z mlekiem i wodą. Mieszamy z suchymi składnikami na gładką masę i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 min. Następnie formujemy naszą pizzę- układamy ulubione produkty i zapiekamy ok 20 min w tem 220C.

Ja użyłam pieczarek, bazylii, rukoli, mozzarelli i pomidorów koktajlowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz