środa, 21 marca 2012

Muffiny bananowo- migdałowe!

Muffiny bananowo- migdałowe:







Składniki na 6 muffinek :




- 1 szkl mąki

- poł szkl cukru

- 1/2 szkl ciepłego mleka

- 1 jajko

- 3/4 łyż. proszku do pieczenia

- 150 g startych migdałów

- 1 banan

- 3 łyż. roztopionego masła

- 1/2 łyż. mielonego imbiru ( opcjonalnie)




1. Masło ucieramy z cukrem na jednolitą masę- dodajemy jajko.

2. Do oddzielnego naczynia przesiewamy mąkę z imbirem, następnie łączymy z mokrymi składnikami i mlekiem.

3. Dodajemy pokrojonego banana i migdały, krótko mieszając.

5. Przekładamy do foremek (używam silikonowych, więc nie muszę ich natłuszczać) pieczemy 20 min w 180 C.




Efekt- jak wyżej!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz