Muffiny bananowo- migdałowe:
Składniki na 6 muffinek :
- 1 szkl mąki
- poł szkl cukru
- 1/2 szkl ciepłego mleka
- 1 jajko
- 3/4 łyż. proszku do pieczenia
- 150 g startych migdałów
- 1 banan
- 3 łyż. roztopionego masła
- 1/2 łyż. mielonego imbiru ( opcjonalnie)
1. Masło ucieramy z cukrem na jednolitą masę- dodajemy jajko.
2. Do oddzielnego naczynia przesiewamy mąkę z imbirem, następnie łączymy z mokrymi składnikami i mlekiem.
3. Dodajemy pokrojonego banana i migdały, krótko mieszając.
5. Przekładamy do foremek (używam silikonowych, więc nie muszę ich natłuszczać) pieczemy 20 min w 180 C.
Efekt- jak wyżej!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz