Mimo licznych wartości odżywczych ogromną zaletą kaszy kuskus jest błyskawiczny czas jej przygotowania.
Poniżej podaję przepis na lekką sałatkę dobrą o każdej porze roku.
Składniki:
- 200 g kaszy kuskus
- 3 różnokolorowe papryki ( pokrojone w ceienkie paseczki)
- 1 małą cukinię ( pokrojoną w cienkie plastry)
- 1 czerwoną cebulę
- ok 100 gram selera naciowego
- sól, pieprz
- ok 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/2 łyż. mielonej słodkiej papryki
- ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki kroimy na drobne kawałki i łączymy z kaszą. Doprawiamy solą pieprzem, papryką i imbirem oraz w zależności od upodobań octem balsamicznym.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz